Продукция

МОЗ збирається боротися з самолікуванням серед українців

Уляна Супрун розповіла про три методи боротьби з самолікуванням та Google-терапією. Роблять ставку на сімейних лікарів та соцмережі.

Першим методом боротьби з самолікуванням мають виступати лікарі первинної ланки. Окрім надання медичних послуг та підписання з пацієнтами декларацій, за якими лікарі отримуватимуть фінансування, вони повинні постійно пояснювати важливість своєчасної діагности для виявлення захворювань. Завдяки цьому пацієнти, наприклад, зможуть суттєво зекономити на придбанні ліків, адже лікарі призначатимуть виключно дієві, з доведеною ефективністю препарати, а своєчасна діагности не допустить ускладнень.

Другий метод боротьби від МОЗ полягає в обмеженні реклами лікарських засобів. Нещодавно відомство розробило відповідний законопроект, за яким в рекламі ліків більше не можна буде використовувати акторів та інших знаменитостей. Більше подробиць за посиланням.

«Третій — це просвітницька робота, чим зараз ми займаємося у Фейсбуці і на сайті МОЗ», — зазначила Супрун.

За декілька останніх місяців МОЗ України на своїй сторінці та сторінці Уляни Супрун у мережі Facebook опублікували так звані міфи. Наприклад, пояснили, що перекис водню не є антисептиком, а також, що протяги не завжди небезпечні.

Medprosvita.com.ua