Продукция

"Центр мікрохірургії ока" віднесено до сфери управління МОЗ

Кабінет Міністрів України за ініціативою МОЗ затвердив низку важливих постанов, серед яких віднесення офтальмологічної лікарні "Центр мікрохірургії ока" до сфери управління МОЗ.

"Центр мікрохірургії ока" включено  до переліку закладів та програм охорони здоров'я, видатки на які здійснюються з державного бюджету. Завдяки цьому рішенню цільове фінансування медичного закладу відбуватиметься за рахунок державного бюджету за бюджетними програмами МОЗ", — повідомив Міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Протягом шести місяців із дати підписання акта приймання-передачі МОЗ має забезпечити відповідність "Центру мікрохірургії ока" конкретному переліку вимог.

Також Кабінет Міністрів України ухвалив Проєкт постанови "Про затвердження Порядку здійснення медичного обслуговування учнів закладів загальної середньої освіти". Його реалізація забезпечить проведення медичного огляду учнів, моніторингу стану їхнього здоров’я, здійснення профілактичних заходів у закладах освіти незалежно від підпорядкування, типу і форми власності.

Окрім того, схвалено Проєкт постанови "Про затвердження Технічного регламенту на косметичну продукцію", який сприятиме підвищенню якості та безпечності косметичної продукції завдяки виключенню зі складу мутагенних та канцерогенних речовин, а також гармонізації технічного регулювання косметичної продукції в Україні з європейським законодавством.

Moz.gov.ua