Продукция

Енергоатом очікує на реєстрацію медичного кисню і готовий постачати його безкоштовно

Енергоатом готовий щодоби безкоштовно постачати 5 тисяч літрів медичного кисню до лікарень Запорізької, Рівненської та Хмельницької областей.

Про це, відвідуючи азотно-кисневу станцію на майданчику Запорізької АЕС, де вироблятиметься медичний кисень для українських лікарень, повідомив т. в. о. президента НАЕК «Енергоатом» Петро Котін. Як соціально відповідальна Компанія, Енергоатом виступив з ініціативою постачання медичного кисню для хворих на COVID-19, які потребують кисневої підтримки. Відтак на азотно-кисневих станціях Запорізької, Хмельницької та Рівненської АЕС налагодили його виробництво.

В березні 2021 року НАЕК отримала ліцензію на провадження господарської діяльності з виробництва лікарського засобу «Медичний кисень» у рамках реалізації проєкту «Енергоатом Медицина».

Наразі до відправки його перших партій у лікарні залишається один крок – Енергоатом має отримати висновок Державного експертного центру МОЗ та реєстрацію медичного кисню як лікарського засобу. Всі необхідні для цього документи Компанія передала до міністерства.

Отримавши фінальні узгодження, НАЕК щодоби безкоштовно постачатиме близько 120 балонів (5 тисяч літрів) медичного кисню до лікарень Запорізької, Рівненської та Хмельницької областей.

Фахівці з атомних електростанцій вже дооснастили й акредитували лабораторії з контролю якості та безпеки лікарських засобів – відповідно до всіх визначених законодавством вимог і процедур. Крім цього, фахівці МОЗ провели кількаетапні ретельні перевірки АЕС, а на самих станціях підготували високопрофесійний персонал.

В ДП «НАЕК «Енергоатом» щиро впевнені, що міністр охорони здоров’я та посадовці МОЗ не зволікатимуть – і всі необхідні для реєстрації медичного кисню погодження пройдуть за прискореною процедурою у найстисліші терміни. Наша мета – врятувати якомога більше людських життів і допомогти державі подолати наслідки пандемії.

Energoatom.com.ua